het Beste van Twee Werelden, Vrijstaande villa , 2905 LB, Capelle aan den IJssel

 • 191 m² - 191 m²
Deze woning bezichtigen?
Vraag een bezichtiging aan via onze online tool.

Omschrijving

Uniek project op een zeer unieke plek! Vanaf de ’s Gravenweg is deze statige villa het eerste waar uw oog op valt in het project Het Beste van Twee Werelden. De woning is ontworpen met de karakteristieke kenmerken van de voormalige Johannahoeve welke hier tot 2018...

Toon meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 191 m² - 191 m²
Aantal slaapkamers 3 slaapkamers
Aantal kamers 4 kamers

Buurtstatistieken Klaverweide

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

Uniek project op een zeer unieke plek!

Vanaf de ’s Gravenweg is deze statige villa het eerste waar uw oog op valt in het project Het Beste van Twee Werelden. De woning is ontworpen met de karakteristieke kenmerken van de voormalige Johannahoeve welke hier tot 2018 stond. De villa kenmerkt zich o.a. door de rieten kap, eigen boomgaard, gezellige tuin aan het water en de vele indelingsmogelijkheden. De villa grenst als entree van het project direct aan de ‘s Gravenweg en de situering met de tuin en boomgaard geven een geweldige landelijke woonbeleving op slechts 10 minuten van het centrum van Rotterdam met alle grootstedelijke voorzieningen. Op uw eigen terrein heeft u parkeerplaatsen.

Project:
Stelt u zich eens voor....wonen op een toplocatie aan de fameuze 's-Gravenweg in een vrijstaande villa op eigen grond. Het betreft de locatie waar de voormalige Johannahoeve gevestigd was. Hier worden zes vrijstaande woningen gebouwd. 
De vorm en de sfeer van een statig boerenerf wordt benadrukt door de ruime opzet en de architectuur die de oorspronkelijke opzet van een boerderij met koetshuizen en bijgebouwen gebruikt als referentie. Er is veel ruimte tussen de naast elkaar gelegen woningen voor het parkeren van de auto’s buiten beeld. Een gezamenlijk erf ligt aan de voorzijde van de woningen, terwijl de achterzijde ruime tuinen beidt.

Elke woning heeft zijn eigen dak- en funderingsconstructie die twee aan twee naast elkaar worden geplaatst om een mooi ensemble te creëren. Gescheiden, maar in beeld gekoppeld.

Door het gemeenschappelijke erf en de beperkte bebouwing blijft er op de locatie veel ruimte over rondom de woningen. Dit levert voor zowel de uitstraling naar de omgeving als voor de woningen zelf een hoogwaardige ruimtelijke kwaliteit op. Deze sluit goed aan op de beoogde sfeer en uitstraling langs de ’s-Gravenweg. Van de bestaande bomen en beplantingen wordt zoveel mogelijk behouden. Er zal daarnaast veel nieuwe beplanting langs de oevers (knotwilgen) en voor de woningen op de erven (lei-lindes en fruitbomen) worden aangelegd.

De architectuur van de woningen is landelijk en luxe met een hoogwaardige uitstraling: het refereert aan de oorspronkelijke kapvormen, gebouwvormen, nokhoogtes, dakhellingen en bouwhoogtes. Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen in de gevels en de daken. Het plan streeft naar een hoge mate van duurzaamheid, onderhoudsvrije materialen en energiezuinigheid.

Er zijn verschillende opties uitgewerkt voor de villa's. De woningen worden op dit moment als maximale variant van circa 191m2 tot en met 208m2 aangeboden en kunnen intern verder naar wens worden uitgevoerd en afgewerkt. Het verkleinen van de villa's is tevens één van de mogelijkheden alsmede het realiseren van een kantoor aan huis (met eigen entree), kangoeroewoning, levensloopbestendige woning, etc. Het behoort allen tot de mogelijkheden.

Met deze nieuwe ontwikkeling en woningen wordt het beeld van de oude hoeve en de terreinen eromheen min of meer in ere hersteld. Vanaf de ‘s-Gravenweg is het beeld vertrouwd. Het refereert aan herinneringen en de historie van de oude Johannahoeve, terwijl de woonbeleving voor toekomstige bewoners eigentijds is en specifiek gericht op de persoonlijke wensen, prachtige omgeving en de kwaliteiten van de plek.

De teksten en impressies zijn bedoeld om een goede indruk te geven van het project en de verschillende woningtypen. Aan de inhoud ervan is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks is alle informatie nadrukkelijk onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs
Servicekosten BTW belast Nee
Status Verkocht

Bouw

Soort dak Samengesteld dak
Materiaal van dak
 • riet
Aantal eenheden 6

Locatie

Plaats Capelle aan den IJssel

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte 1406 m² - 1406 m²
Woonoppervlakte 191 m² - 191 m²

Indeling

Aantal kamers 4 kamers waarvan 3 slaapkamers

Buitenruimte

Tuin
 • achtertuin
 • voortuin
 • zijtuin
 • tuin rondom
Hoofdtuin TUIN_RONDOM

Bergruimte

Schuur/berging Inpandig
Voorzieningen
  Aantal schuren 1

  Parkeergelegenheid

  Garage
  • inpandig
  • parkeerplaats

  Buurtstatistieken Klaverweide

  Leeftijd buurtbewoners

  Huishoudens

  Koop/Huur

  Deze woning bezichtigen?
  Vraag een bezichtiging aan via onze online tool.